RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

21 døde av varmen

Sist oppdatert:
Hetebølgen som herjer Europa har tatt livet av 21 mennesker bare i Frankrike. Et av ofrene var en 15 måneder gammel baby.

Temperaturene gikk ned fredag, men myndigheter over hele Europa ber nå innbyggerne om å ta alle mulige forholdsregler, melder Reuters.

«Flykt fra London» var overskriften i den engelske avisen Evening Standard fredag. Bildet av en totalt uttørket Hyde Park fulgte med. Tørken som nå herjer det sørlige England er den verste på hundre år. Innhøstingen av hveten har startet tidlig, slik at bøndene får reddet det de kan av avlingen.

Solte seg - døde
I Spania har minst to mennesker mistet livet som følge av heten i helgen. En person som lå og solte seg døde i Barcelona, mens en 37 år gammel mann døde på sykehus etter å ha kollapset i et drivhus i Almeria. Dermed har totalt seks mennesker dødd av heten i Spania så langt i sommer.

Sist Frankrike var rammet av ekstrem hete i 2003, døde 15.000 mennesker. De fleste av dem eldre eller sengeliggende. En talsmann for helsedepartementet uttalte fredag at en baby på 15 måneder hadde omkommet i Paris som følge av varmen, men ga ikke ut flere detaljer om hendelsen.

Blant de andre 20 ofrene har ti vært over 80 år gamle, fem har dødd mens de var på arbeid, en kollapset på vei hjem fra jobb, to døde under sportslige aktiviteter, to var hjemløse og en var en overvektig ungdom i svært dårlig fysisk form, sier myndighetene.

Fortsetter
Den ekstreme varmen, som strekker seg langt opp mot 40 varmegrader, ser ut som den kommer til å fortsette langt inn i neste uke. De høye dødstallene sjokkerer helseansvarlige og lokale myndigheter som har jobbet hardt for å bedre responsen på ekstremvær etter hetebølgen i 2003.

I Italia økte temperaturene kraftig fredag. I Firenze nådde toppen 39 grader, og man venter høyere temperaturer lørdag og søndag. Hjelpearbeidere i Roma delte ut vann til turister som sto i kø utenfor byens mange museer og kunstgallerier.

I Sardinia kollapset en arbeider og døde av varmen torsdag. Også på Balkan er det ekstremt varmt. I Bosnia har temperaturen vært oppe i 41 grader, og en rekke mindre skogbranner har brutt ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere