RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

21 drept i Mogadishu

Sist oppdatert:
21 personer ble drept og 101 skadet etter at en selvmordsbomber sprengte seg i en etiopisk militærkontrollert område i Somalias hovedstad.

Se video nederst i saken

Selvmordsbomberen kjørte gjennom sikkerhetssperringene og inn i det sikkerhetsklarerte området. Flesteparten av de omkomne var sivile.

Byens innbyggere sier de siste dagers kamper har vært like ille som de fire blodige dagene i slutten av mars, der 1000 personer måtte bøte med livet og en femtedel av byens befolkning måtte legge på flukt.

I slutten av forrige måned opplevde Mogadishu sine verste kamper på årevis etter at regjeringsstyrker med støtte fra tanks fra Etiopia og helikopter forsøker å knuse den islamistiske opprørsmilitsen. Kampene pågikk i fire dager, før man fikk forhandlet fram en midlertidig fredsavtale.

Rundt 1.200 soldater fra Uganda utgjør fortroppen av en foreslått fredsstyrke på 8.000 soldater, underlagt den Afrikanske Union. Hensikten er å hjelpe myndighetene med å forsvare deres styring av landet.

Somalia har lidd under kaotiske tilstander og ulike regjeringer etter at diktatoren Mohamed Siad Barre ble kastet i 1991.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere