RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

21 nordmenn reddet i forlis

Sist oppdatert:
De norske sjøspeiderne måtte hoppe i vannet da «Mohawk II» kolliderte med en fiskebåt og sank i Den engelske kanal på to minutter.

- Alt er bra med dem. Ingen er skadd. Det var nok dramatisk, men alle er ved godt mot, sier styreformann Trond-Marius Melsom i Oslo KFUM Sjøkorps til NTB mandag morgen.

Hoppet i vannet
Omtrent halvparten av de 21 som var om bord på sjøspeiderskuta da den sank natt til mandag var sjøspeidere på mellom 14 og 16 år. Tre til fire stykker var båtsmenn på mellom 17 til 19 år, og resten av besetningen var voksne ledere, styrmenn og en skipper.

- «Mohawk II» ble påkjørt på babord side av en nederlandsk fiskebåt. Skuta sank i løpet av to til tre minutter. En del kom seg raskt over i redningsflåter, men noen måtte også hoppe i vannet før de deretter ble tatt opp i redningsflåtene, sier Trond-Marius Melsom i KFUM.

Speiderne er fra Oslo og Lørenskog.

Ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge var skuta ikke langt fra land da kollisjonen skjedde.

De som var om bord ble tatt til land på nederlandsk side av kanalen, til byen Vlissingen, av den hollandske redningstjenesten. Redningstjenesten kom dem raskt til unnsetning så snart det var sendt melding om mayday fra skuta, opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

6 meters dyp

Den 100 år gamle S/Y «Mohawk II» var på jubileumstur. Nå ligger skuta på 6 meters dyp i kanalen og det er uvisst hvor store skadene er. En lignende ulykke har aldri tidligere rammet sjøspeidergruppen fra Oslo.

- Skuten vil bli flyttet og berget. Men hva som skjer videre må vi ta etter hvert, sier Melsom.

Alle som var om bord er samlet i Vlissingen, som ligger ved innseilingen til Antwerpen. Det er ennå ikke bestemt når de vender hjem til Norge.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere