RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

215.000 nye jobber i juli - men ikke til amerikanerne

ARBEIDSLEDIGHETEN I USA er på et lavere nivå enn man har sett på mange år.
ARBEIDSLEDIGHETEN I USA er på et lavere nivå enn man har sett på mange år. (Getty Images)
Sist oppdatert:
Arbeidsledigheten er redusert med mer enn 700.000 siden 1. mai.

NEW YORK (Nettavisen): Arbeidsledigheten i USA holder seg på 5,3 prosent fra juni til juli, viser en fersk rapport fra Arbeidsdepartementet fredag. Dette er det laveste nivået man har hatt i USA på over sju år, melder The New York Times.

Juli bød på 215.000 nye jobber i USA. Arbeidsdepartementet har dessuten revidert tallene for nye jobber i mai og juni, og lagt til 14.000 der, slik at man i løpet av de siste tre månedene har fått 705.000 nye jobber.

Det er ikke mer enn fem år siden ledigheten var på 9,4 prosent.

- Juli-rapporten viser at våre tiltak for å få økonomien tilbake på rett spor fungerer. Vi har skapt 5,7 millioner jobber de siste to årene. Det er den sterkeste toårige veksten siden 2000, sier handelsminister Penny Pritzker.

Det har kommet signaler om at Sentralbanken i september vil øke renten, for første gang siden før Wall Street-kollapsen i 2008. Sjansene for en renteøkning blir neppe svekket av fredagens rapport.

Det eneste negative tallet fredag, er at andelen amerikanere i arbeidsstokken fortsatt ikke har kommet tilbake etter de siste månedenes fall. På 62,6 prosent ligger det på et nivå man ikke har sett siden slutten av 70-tallet, skriver The New York Times.

Helsesektoren er blant dem som vokser mest, mens gruve- og trefellingssektorene mistet 4000 jobber, en utvikling som ikke er overraskende med tanke på det som skjer i olje- og energibransen.

Den offentlige sektoren står for øvrig bare for 5000 av de 215.000 nye jobbene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere