RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

22-åring skal obduseres

Foto: Marius Flaatten (Privat)
Sist oppdatert:
Den norske kvinnen (22), som døde etter å ha blitt akutt syk i Thailand, skal obduseres for å fastslå dødsårsaken.

Kvinnen var på en ferie på Phi Phi-øyene i Thailand sammen med en studievenninne da jentene brått ble syke. Begge jentene ble innlagt på sykehus i Phuket, men livet til 22-åringen sto ikke til å redde. Natt til mandag døde 22-åringen fra Drammen. Hennes venninne (20), som er fra Midt-Norge, er på bedringens vei.

Ser etter mulig sammenheng
Søndag døde en amerikansk kvinne på det samme sykehuset etter å ha blitt akutt syk på Phi Phi. Hennes forlovede hevder overfor avisen Andaman Times at paret bodde på samme sted som de norske jentene. Thailansk politi jobber nå for å finne ut om det kan være noen sammenheng mellom de to mystiske dødsfallene.

20-åringen som overlevde tror selv at de kan ha blitt forgiftet.

Nå skal den avdøde norske kvinnen trolig fraktes til et sykehus i Bangkok slik at man kan fastslå dødsårsaken.

- Jeg skulle tro at hun blir obdusert eventuelt i Bangkok for å finne dødsårsaken. Så vidt jeg forsto på sykehuset, så skjer det kanskje i ettermiddag, sier Lars Haugan, sjømannsprest ved den norske sjømannskirken i Pattaya like sør for Bangkok, til Nettavisen.

Venter hjemme
Ifølge Haugan skal den avdøde 22-åringen bringes hjem til Norge så snart som mulig. Det norske Utenriksdepartementet bistår familien med denne prosessen.

- Jeg har forstått det slik at forsikringsselskapet vil sende en person ned hit for å sende henne hjem til Norge. Familien har ikke gitt utrykk til meg at de har planer om å komme hit. Jeg har forstått det slik på dem at de venter på henne hjemme i Norge, sier Haugan til Nettavisen.

Pressevakt Anders Rikter i Utenriksdepartementet opplyser til Nettavisen at den norske ambassaden og Sjømannskirken følger tett begge kvinnens familier, og at de vil bistå med det pratiske i forhold til hjemsending. UD fungerer også som et bindeledd mot thailandske myndigheter.

- Preget
Haugan reiste til Phuket mandag for å snakke med 20-åringen som fortsatt befinner seg på det private sykehuset Bangkok Hospital Phuket, der begge kvinnene ble innlagt da de ble syke. Hun skal etter forholdene ha det bra.

- Selvsagt er hun preget av det hun har vært gjennom. Hun er ung og er i en situasjon hun aldri har vært borti. Hun synes det er tøft, men klarer seg bra. Hun vil reise hjem i løpet av noen dager, sier han.

Etter det Nettavisen kjenner til, har kvinnen vært i kontakt med sin familie, og fortalt at det går bra med henne og at hun er på bedringens vei. Nå vil hun hjem.

Leter etter dødsårsaken
Thailandsk politi etterforsker nå det norske og det amerikanske dødsfallet.

- Hun som overlevde fortalte at politiet hadde snakket med henne i går. Jeg vet ikke om det var et formelt avhør. Jeg forsto det slik at hun ikke oppfattet det som et avhør. Politiet er også interessert i å avdekke hva som har skjedd, men det foreligger ikke noe konklusjon, sier Haugan til Nettavisen.

Politiet skal ifølge Haugan jobbe ut fra flere teorier på hva som kan ha skjedd med den norske jenta. En av teoriene er at de kan ha blitt forgiftet av noe de har drukket.

- Jeg har vel forstått det slik at det kan være mange muligheter. De har vært ute og spist og drukket. De har jo vært der noen dager på forskjellige steder, sier han.

Ifølge thailandsk politi skal en legeundersøkelse ha bekreftet at kvinnene er blitt forgiftet gjennom mat, skriver VG. De skal også ha vært dehydrert da de ankom sykehuset..

1. april døde en norsk 46-åring på bryllupsreise på Phi Phi etter å ha blitt akutt syk. Dødsårsaken her er ennå ikke fastslått. Nå sjekkes dette dødsfallet opp mot de to øvrige.
- Når obduksjonsrapporten blir klar, vil lokalt politi vurdere om dødsfallet skal etterforskes, sier Anders Rikter, pressevakt ved UD til Nettavisen.

Dypt savnet
De norske kvinnene var begge studenter ved International College of Management i Sydney i Australia.
Både søndag og mandag arrangerte Sjømannskirken i samarbeid med ANSA en minne- og samlingsstund for den norske 22-åringen som døde på ferie før hun skulle hjem til Norge.

I alt studerer 66 nordmenn ved denne skolen, ifølge ANSA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere