RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP

22 drept i fengsel

Sist oppdatert:
22 personer skal være drept etter at politiet stormet et fengsel der medlemmer av Abu Sayyaf-geriljaen forskanset seg. Se bildespesial.

Blant de drepte i fengselsdramaet på Filippinene skal det være fire toppledere av den al-Qaida-vennlige geriljaen, melder Reuters.

Blant disse var Galib Andang og Alhamser Limbong, alias kommandant Kosovo, ifølge Manilas politisjef Avelino Razon. Politiet tror at Kosovo ledet fangeopprøret, som startet mandag.

- De fikk som fortjent. Sikkerhetsstyrkene gav dem alle muligheter til å overgi seg på frederlig vis, sier pressesekretæren til president Gloria Arroyo, Ignacio Bunye tirsdag.

Høye eksplosjoner kunne høres og det ble brukt tåregass da sikkerhetsstyrkene gikk til aksjon mot bygningen som et titall opprørere tok kontroll over mandag.

Intense kamper
Seks politifolk ble skadd i angrepet som endte med at bygningen der opprørerne hadde holdt stand i et døgn, ble ryddet for folk.

- 22 innsatte ble drept og seks politimenn ble skadd i aksjonen, sier politisjef Avelino Razon i Manila-politiet. Kampene bak murene blir tirsdag beskrevet som skremmende.

- Abu Sayyaf hadde kraftige våpen og kampene var intense, sier politioverbetjent Benjamin Magalong til AP

FAKTA:
Abu Sayyaf-geriljaen mistenkes for å ha forbindelser til Osama bin Ladens terrornettverk al-Qaida. De siste årene er den blitt kjent for en rekke kidnappinger. Geriljaen kjemper for en muslimsk stat sør på Filippinene.

Rømningsforsøk
Fem mennesker ble drept da noen av de fengslede geriljasoldatene tok håndvåpnene fra flere fangevoktere under frokosten mandag morgen, i et forsøk på å rømme fra fengselet i en forstad til Manila.

Da de ikke greide å bryte seg ut, tok de flere andre fanger som gisler og forskanset seg i annen etasje i en av fengselsbygningene. Blant de drepte var det tre fangevoktere og to geriljasoldater.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere