Gå til sidens hovedinnhold

22 omkom i brokollaps

22 mennesker omkom og flere ble skadd da en bro i Kina kollapset natt til tirsdag. Se de dramatiske bildene.

Den 320 meter lange og 42 meter høye broen var under bygging da den plutselig kollapset, melder nyhetsbyrået Xinhua, ifølge AP. Broen strekker seg over Jiantua-elven i Fenghuang-distriktet i provinsen Hunan.

Broen ble bygget med tanke på at den skulle være en turistattraksjon, og den skulle etter planen åpnes i slutten av måneden.

Minst 39 mennesker er fortsatt savnet, og det pågår en intens leteaksjon i ruinene av broen. 22 personer er skadd og tallene på døde kommer trolig til å stige.

Mellom 200 og 300 arbeidere jobbet med å fjerne stillas fra broen da ulykken inntraff. De fleste arbeiderne skal ha vært lokale bønder som ble rekruttert til prosjektet.

«Blod overalt»
Rundt 400 politimenn ble sendt til åstedet for å holde orden etter ulykken, som skjedde i ettermiddagsrushet mandag, lokal tid. Deler av broen kollapset over en trafikkert motorvei. Bilder fra ulykkesstedet viser bulldosere og redningsarbeidere som prøver å grave seg frem i ruinene.

- Jeg så flere døde kropper på veien. Mange av dem var veiarbeidere, andre var forbipasserende. Det var blod overalt, forteller øyenvitnet Yang Shunzhong til Reuters.

- En bil var klemt helt flat under broen, forteller han.

Av politi på stedet fikk han opplyst at 60 var funnet døde, men statlig kinesisk tv holder seg foreløpig til 22 omkomne.

- Det var mange kvinner og barn på ulykkesstedet som gråt og lette etter familie og venner, forteller Yang på telefon til Reuters.

Mange farlige broer
Ifølge BBCs korespondent i Shanghai, Quentin Somerville, skal rundt 100 arbeidere befunnet seg på broen da den kollapset. Dette bekrefter også kinesiske kilder

Politiet etterforsker hva som kan ha forårsaket ulykken.

En av lederne for byggeprosjektet skal avhøres av politiet, og provinsguvernør i Hunan Zhou Qiang er tirsdag på vei til åstedet.

For kort tid siden meldte statlige medier i Kina at landet skal utbedre over 6000 skadde og farlige broer landet rundt. Ni personer omkom da en bro kollapset i Guangdong-provinsen.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg