*Nettavisen* Nyheter.

22 omkom i kraftig jordskjelv

Minst 22 personer omkom og flere hundre ble skadd da et svært kraftig jordskjelv torsdag kveld rammet den nordvestlige Papua-provinsen i Indonesia.

Det opplyser myndighetene i landet, ifølge NTB-AFP-Reuters.

Skjelvet ble målt til 6,9 på Richters skala, og er det kraftigste som har rammet regionen siden år 2000.

22 mennesker omkom i skjelvet, men det er ennå uklart hvor mange som ble skadd, opplyser en tjenestemann ved jordskjelvdepartementet i landet.

- Ofrene døde på grunn av at hus og bygninger ikke klarte å stå imot skjelvet og falt sammen. Det var et nokså kraftig skjelv, sier Fauzi, som er koordinator ved det nasjonale jordskjelvsenteret.

Han antyder at antallet døde kan komme til å stige, og foreløpig er det meldt om flere hundre skadde.

37 til behandling
I byen Nabire skal en rekke offentlige bygninger, hus, bruer og veier ha blitt ødelagt som følge av rystelsene, melder nyhetsbyrået DPA. Flere personer skal også ha blitt skadd da en moské raste sammen. De skadde ble behandlet i telt ettersom det lokale sykehuset var blant bygningene som ble ødelagt.

- 37 skadde har kunnet gå hjem ved egen hjelp, mens 37 andre fortsatt blir behandlet i telt nær sykehuset, sier B. Runbiak, som er sjef for det meteorologiske instituttet i Nabire.

Han legger til at jordskjelvet ble etterfulgt av elleve etterskjelv.

Skrekkslagne innbyggere i Nabire fortalte om hvordan de ble vekket av skjelvet torsdag kveld. Studenten Muhammad Holil Az’ari (25) og hans familie sov da rystelsene kom, men de kom seg ut og i sikkerhet bak huset. Familiens hus ble ikke ødelagt, men nabohuset klarte seg ikke like godt.

- Det er helt ødelagt, men de er trygge, sa Az’ari om naboene.

Forekommer hyppig
Skjelvet var sentrert 9 kilometer sørøst for byen Nabire, og området ligger 300 mil øst for Indonesias hovedstad Jakarta. Det er for tidlig å si om jordskjelvet utløste en tsunami, som er en bølge fremkalt av seismiske forstyrrelser på havbunnen.

Det var et seismologisk institutt i den franske byen Strasbourg som natt til fredag norsk tid først opplyste om jordskjelvet.

Statistisk forekommer skjelv som blir målt til mellom 6,1 og 6,9 på Richters skala omkring 100 ganger i året.

Øygruppen Indonesia blir hvert år rammet av flere hundre større og mindre jordskjelv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag