RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS/Akram Saleh

23 drept i Irak

Sist oppdatert:
Minst 23 irakere er drept i en serie selvmordsangrep lørdag. 17 av ofrene, blant dem minst ett barn, befant seg i en buss da en mann utløste bombevesten han hadde på seg.

Tilsammen 90 mennesker skal være skadd i angrepene.

Selvmordsbomben som sprengte seg selv i luften inne i en offentlig buss i Bagdad lørdag formiddag tok med seg minst ett barn og 16 voksne i døden, melder Reuters. Angrepet skjedde i et nabolag der det for det meste bor shiamuslimer.

Tidligere lørdag gikk en selvmordsbomber inn i et telt satt opp utenfor en sunnimuslimsk moské vest i Bagdad og sprengte seg selv. Minst tre ble drept og ti skadd, sier politikaptein Hussain al-Ani til Associated Press. 50 mennesker var i en begravelse inne i teltet.

Det var uklart hvorfor selvmordsbomberen angrep, men liknende telt er plassert utenfor shia-moskéer i anledning feiringen av shiahøytiden Ashura.

En annen selvmordsbomber som prøvde å drepe en gruppe irakere fra Nasjonalgarden gikk av for tidlig, og drepte bare seg selv.

I Baquba nordøst for Bagdad angrep en selvmordsbomber en base for den irakiske nasjonalgarden. En irakisk sikkerhetsvakt ble drept og en skadd.

En fjerde selvmordsbomber sprengte bilen sin ved en sjekkpost i Latifiya, 30 kilometer sør for Bagdad. To irakiske soldater ble drept.

Tidligere på dagen ble det åpnet ild mot en begravelsesprosesjon der sørgende bar kistene til noen av de 36 sivile som ble drept fredag. Irakiske soldater fikk imidlertid hindret at sivile ble skadd i dette angrepet.

Shiaer legger skylden for angrepene på radikale sunnimuslimske opprørere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere