*Nettavisen* Nyheter.

23 drept i selvmordsangrep

Minst 23 mennesker ble drept i et selvmordsangrep i Lahore i Pakistan torsdag morgen.

10.01.08 12:38

Tallene på antall drepte har steget til 23 etter at en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften utenfor en rettsbygning i Lahore i Pakistan, melder CNN. 22 politimenn og én sivil forbipasserende er blant de drepte. 58 mennesker ble skadd i angrepet.

- Det var et selvmordsangrep og politiet var målet, sier politisjef Malik Mohammad Iqbal til pakistansk TV. I tillegg har det kommet meldinger om enda et bombeangrep like ved rettsbygningen, men politiet vil ennå ikke bekrefte dette, melder CNN.

Liggende på bakken
Pakistanske politistyrker hadde stilt seg opp foran rettsbygningen i forkant av en varslet demonstrasjon, melder Reuters.

En fotograf fra Reuters opplyser at han så 15 politimenn liggende på bakken, men det var usikkert om de var døde eller skadde.

Politimann Jameel Ahmed sier at selvmordsbomberen var rundt 25 år gammel og ankom rettsbygningen på en motorsykkel.

- Han parkerte sykkelen og gikk opp til politiet og sprengte seg selv i luften, sier Ahmed.

Pakistan har blitt rammet av en rekke selvmordsangrep de siste månedene hvor flere hundre mennesker har blitt drept, men dette er det første angrepet i Lahore, som er hovedstaden i Punjab-provinsen.

Valget utsatt
Pakistan ble kastet ut i en politisk krise etter at tidligere statsminister Benazir Bhutto ble drept i et selvmordsangrep i Rawalpindi i romjulen. Dette førte til at det pakistanske valget, som skulle bli avholdt i begynnelsen av januar, ble utsatt til 18. februar.

Bhuttos sønn, Bilawal Zardari (19), har blitt utnevnt som den nye lederen for Pakistans People’s Party (PPP). Men enkemannen Asif Ali Zardarivil skal fungere som partileder inntil sønnen er ferdig med universitetsstudiene i Oxford.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.