RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 massakrert i Kongo

Sist oppdatert:
Minst 23 mennesker, de fleste kvinner og barn, ble mandag massakrert av uidentifiserte soldater i Republikken Kongo, ifølge FNs fredsbevarende styrker i landet.

Massakren fant sted nordøst for Bunia, melder AFP.

- Det var en massakre i landsbyen Kachele rundt 10 mil nordøst for Bunia, sa Isabelle Abric i FN-styrken MONUC, som har ansvaret for å bevare freden i hovedstaden i regionen Ituri.

- Medlemmer i MONUC som reiste til området så 23 menneskekropper, men ifølge andre øyenvitner skal 32 mennesker allerede ha blitt begravd, la hun til.

Hun sier de fleste ofrene var barn, gravide kvinner og eldre mennesker som ble drept med skytevåpen eller macheter. Drapstallet kan stige fordi ingen foreløpig har oversikt.

Massakren er den første som er blitt rapportert fra det svært urolige området siden den nåværende FN-styrken ble utplassert i forrige måned.

Rundt 50.000 mennesker er blitt drept i kamper i provinsen Ituru de siste fire årene. Kampene foregår mellom rivaliserende militsgrupper med utspring i de etniske gruppene Lendu og Hema, men det var mandag usikkert hvem som sto bak massakren i landsbyen Kachele.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere