RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 ulovlige innvandrere druknet

Sist oppdatert:
23 ulovlige innvandrere druknet da de forsøkte å ta seg over elva Evros, på grensa mellom Hellas og Tyrkia.

Ifølge gresk politi var innvandrerne fra Pakistan, og likene av 21 menn og to kvinner ble funnet langs bredden av Evros-elva, melder NTB-Reuters-DPA.

Ifølge politiet har de ulovlige innvandrerne vært døde i minst fire dager, og tragedien er den alvorligste som omfatter ulovlige innvandrere på tre år, melder Reuters.

En talsmann for politiet i byen Feres vet ikke hvordan innvandrerne havnet i elva, men går ut ifra at de forulykket i en båt.

Sannsynligvis har de druknet da båten deres gikk rundt mens de forsøkte å ta seg inn i EU-landet Hellas.

- Vi fant 14 lik, og så også ytterligere tre på den tyrkiske siden av elven, sier en talsmann i politiet i byen Feres, til Reuters.

Søker i sump

Han hevder også at tyrkiske grensevakter ikke dro de døde opp av vannet, men skjøv dem ut i elva igjen. Ifølge Reuters forsøker gresk politi nå å få dem ut av elva.

Det søkes fortsatt langs elvebredden og i sumpområder i nærheten, i tilfelle flere personer kan ha vært involvert i drukningen.

Ytterligere seks døde skal være funnet.

Strengere straffer

Mange tusen ulovlige innvandrere forsøker hvert år å ta seg over fra Tyrkia til Hellas, de fleste via Egeerhavet.

I 2001 forsøkte 7000 illegale flyktninger å ta seg inn i Hellas over Egerhavet. Det var en dobling fra året før, og førte til at greske myndigheter trappet opp kontrollene.

Strafferammen for menneskesmugling er også blitt hevet. I fjor ble to tyrkere dømt til ti års fengsel for å ha forsøkt å smugle 246 personer til Hellas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere