Gå til sidens hovedinnhold

24-åringen i ferd med å bryte sammen

24-åringen som er mistenkt for drapet på Anna Lindh skal være i ferd med å bryte helt sammen, og politiet har måttet utsette alle avhør.

Ifølge Expressen vet han ikke en gang hvem han selv er.

Torsdag foretok politiet det første avhøret med 24 år gamle Mijailo Mijailovic, men ifølge Expressens kilder er mannen i så dårlig psykisk form at etterforskerne ikke en gang har klart å få kontakt med ham. Avhørene forventes ikke å starte igjen før i midten av neste uke.

Rettspsykiater Sten Levander mener 24-åringen bør legges inn på sykehus så raskt som mulig, og at han kan pådra seg hjerneskade dersom han må bli sittende i den spesialbygde cellen.

Hjerneskade

- Hjernen er ikke bygd for påkjennelser og ekstreme opplevelser som dette, sier han til Expressen.

Ifølge Levander kan 24-åringen få varig hukommelsestap, og miste evnen til å planlegge og organisere tankene sine.

- En akutt psykose innebærer ekstremt stress - den er som en bombe for hjernen, forklarer han.

Kan være livsfarlig

Rettspsykiateren påpeker også at 24-åringens akutte tilstand kan være resultat av at han har tatt for mye angstempende medisiner før han ble pågrepet.

- Da har han abstinenser. Det kan vare i opptil ti dager og føre til alvorlige forvirringstilstander som noen ganger kan være livsfarlig, sier han til Expressen.

Sykepleiere på vakt

Sjefen for Kronobergs-fengselet der 24-åringen sitter, vil overfor det svenske nyhetsbyrået TT ikke uttale seg om hans mentale helse.

- Vi har sykepleiere i tjeneste alle dager mellom klokka 07 og 21. De har tilgang til tre psykiatere som deler på uken i et vaktsystem, sier Kronobergs-fengselets sjef Lars-Åke Pettersson.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året