*Nettavisen* Nyheter.

244 pilegrimer trampet ihjel

Minst 244 muslimske pilegrimer ble trampet til døde i Mena i Saudi-Arabia søndag, da menneskemassen kastet stein mot en hellig søyle .

01.02.04 14:14

Like mange mennesker ble dessuten skadd i ulykken, ifølge ministeren med ansvar for pilegrimsferden hajj, Iyad bin Amin Madani. Han hadde ikke opplysninger om nasjonaliteten til de omkomne.

Pilegrimene som er på vei mot den hellige byen Mekka, deltar i flere ritualer i løpet av ferden. Ulykken skjedde i forbindelse med at de troende kastet småstein mot en søyle som symboliserer djevelen.

Et stort antall mennesker skal ha trengt seg sammen ved Jamarat-brua i Mena for å delta i steinkastingen. En rekke personer som falt over ende i folkehavet, ble trampet i hjel.

- Det skjedde for en liten stund siden. Det var folk som ramlet ut for brua, sier den egyptiske pilegrimen Hisham Mahmoud til nyhetsbyrået Reuters.

Opp mot 2 millioner mennesker deltar i disse dager i den årlige pilegrimsferden i Saudi-Arabia, som regnes som en av bæresøylene i islam.

Ulykker i forbindelse med steinkastingen i Mena er slett ikke uvanlig. I fjor ble 14 mennesker trampet i hjel da en stor menneskemengde samlet seg for å utføre ritualet. Hele 35 personer omkom i en lignende hendelse i 2001.

(AFP-Reuters-NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.