RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

25 år i jungelen

Landsbybeboerne flyktet ut i jungelen da Vietnam invaderte Kambodsja i 1978. Først nå har de fått vite at krigen er over.

Det er over 15 år siden vietnameserne forlot Kambodsja. De invaderte landet i desember 1978 og gjorde slutt på Pol Pots drapsregime. Men de 40 flyktningene som denne uken ble funnet i jungelen har ikke tord å oppsøke sivilisasjonen for å finne ut om krigen var over.

Gruppen ble oppdaget av en landsby mens de var på vandring i jungelen nær grensen mellom Kambodsja og Laos i forrige uke, melder Sky News.

- De fortalte landsbybeboerne at de hadde bestemt seg for ikke å dra tilbake til landsbyen sin fordi de var redde for at vietnameserne ville skjære over strupen på dem, sier politisjef Long Lim til Sky News.

Representanter for myndighetene er sendt på en todargers fottur for å prøve å finne flyktningene.

Det er ikke første gang isolerte flyktninger er blitt funnet i regionen i etterkant av Vietnam-krigen. Tidligere denne måneden ble syv kambodsjanske familier oppdaget i en annen del av landet. De levde av ville planter og dyr og gikk i klær laget av bark og blader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere