Gå til sidens hovedinnhold

25-åring tatt for drap på nordmann

Politiet i Den dominikanske republikk har pågrepet en 25-åring for drapet på nordmannen Tore Wilhelm Karlsen (59).

Den 25 år gamle mannen sitter nå varetektsfengslet, og politiet framstår som sikre på at han sto bak drapet på nordmannen i byen Puerto Plata onsdag morgen.

- Men vi må jobbe videre med å samle bevis mot mannen. Vi regner med at saken er løst i løpet av de nærmeste dagene, sier politioffiser Humberto de Jesús Martínez til VG Nett.

Les også: - Nordmann funnet bundet og drept

Karlsen ble funnet kneblet, bundet og drept i en ferieleilighet i Costambar ved den norddominikanske byen Puerto Plata, der han de siste årene har feriert i vinterhalvåret. Politiet tror motivet var ran.

Ifølge familiemedlemmer skal han ha blitt ranet for rundt 4000 kroner.

Tatt etter nytt turistdrap
Ifølge VG Nett ble den mistenkte drapsmannen pågrepet etter et nytt turistdrap i Den dominikanske republikk. Torsdag døde kanadieren Jean Gagné (42) etter å ha blitt skutt i brystet fra kloss hold.

Inne i leiligheten fant politiet en tysk turist kneblet og bundet på samme måte som nordmannen, noe som fikk politiet til å koble de to sakene.

- Fremgangsmåten da den kanadiske mannen ble drept, ligner veldig på drapet på Karlsen, og vi er sikre på at det er en sammenheng mellom drapene, sier Martínez.

Han frykter ikke for flere drap etter pågripelsen, men tror ikke 25-åringen jobbet alene. En antatt medsamensvoren, «Geri» er nå etterlyst av det lokale politiet.

(©NTB / Nettavisen)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar