RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: WALTER ASTRADA (AFP)

25 drept av politiet

Sist oppdatert:
Politiet skjøt og drepte demonstranter.

Minst 25 personer ble lørdag drept da en demonstrasjon endte i voldsomme opptøyer utenfor presidenpalasset i hovedstaden Antananarivo i Madagaskar. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

De to siste ukene har vært preget av opptøyer som følge av en maktkamp mellom president Marc Ravalomanana og den sparkede ordføreren i hovedstaden Antananarivo, Andry Rajoelina. Opptøyene har tatt livet av minst 125 personer.

Skjøt mot demonstrantene
President Marc Ravalomananas regjering anklages for å innføre diktatur-lignende tilstander.

Politiets sikkerhetsstyrker begynte å skyte mot demonstrantene, som utgjorde mellom 10.000 og 20.000 personer.

83 skadd
Folk kastet seg mot bakken for å unngå å bli truffet av skuddene, melder CNN .

Myndighetene opplyser at 83 personer ble skadd under demonstrasjonen.

- Fra vinduet kunne jeg se militære kjøretøy og ambulanser som kjørte forbi. Det var helt rolig her i dag morges, sier Brittany Martin, en amerikansk studine som bor like i nærheten av presidentpalasset til CNN.

Stormet TV-stasjonen
Ravalomananat tok over makten i 2002 etter å ha fjernet Didier Ratsirika. Ratsirika flyktet til Frankrike like etter. Mange legger nå skylden på Ratsirakas familiemedlemmer for å ha hisset opp folket.

De voldelige opptøyene startet den 26. januar da demonstranter stormet den regjeringskontrollerte radio- og TV-stasjonen. Bakgrunnen var at regjeringen hadde bestemt å stenge en privat TV-kanal eid av Andry Rajoelina.

Myndighetene stengte den private TV-kanalen setter at den hadde kringkastet kommentarer fra den avsatte presidenten Didier Ratsiraka som nå lever i eksil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere