*Nettavisen* Nyheter.

25 drept av politiet

Foto: WALTER ASTRADA (AFP)

Politiet skjøt og drepte demonstranter.

07.02.09 22:36

Minst 25 personer ble lørdag drept da en demonstrasjon endte i voldsomme opptøyer utenfor presidenpalasset i hovedstaden Antananarivo i Madagaskar. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

De to siste ukene har vært preget av opptøyer som følge av en maktkamp mellom president Marc Ravalomanana og den sparkede ordføreren i hovedstaden Antananarivo, Andry Rajoelina. Opptøyene har tatt livet av minst 125 personer.

Skjøt mot demonstrantene
President Marc Ravalomananas regjering anklages for å innføre diktatur-lignende tilstander.

Politiets sikkerhetsstyrker begynte å skyte mot demonstrantene, som utgjorde mellom 10.000 og 20.000 personer.

Klikk på bildet for å forstørre.

83 skadd
Folk kastet seg mot bakken for å unngå å bli truffet av skuddene, melder CNN .

Myndighetene opplyser at 83 personer ble skadd under demonstrasjonen.

- Fra vinduet kunne jeg se militære kjøretøy og ambulanser som kjørte forbi. Det var helt rolig her i dag morges, sier Brittany Martin, en amerikansk studine som bor like i nærheten av presidentpalasset til CNN.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stormet TV-stasjonen
Ravalomananat tok over makten i 2002 etter å ha fjernet Didier Ratsirika. Ratsirika flyktet til Frankrike like etter. Mange legger nå skylden på Ratsirakas familiemedlemmer for å ha hisset opp folket.

De voldelige opptøyene startet den 26. januar da demonstranter stormet den regjeringskontrollerte radio- og TV-stasjonen. Bakgrunnen var at regjeringen hadde bestemt å stenge en privat TV-kanal eid av Andry Rajoelina.

Myndighetene stengte den private TV-kanalen setter at den hadde kringkastet kommentarer fra den avsatte presidenten Didier Ratsiraka som nå lever i eksil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag