*Nettavisen* Nyheter.

25 drept etter SMS

Togførerens tekstmelding var årsaken til ulykken.

02.10.08 11:53

En ingeniør i det amerikanske togselskapet Metrolink førte toget som kolliderte med et godstog i forrige måned. Nå viser det seg at føreren sendte SMS 22 sekunder før kollisjonen og at dette var årsaken til ulykken, melder Los Angeles Times.

Kraftig kollisjon
25 personer, inkludert føreren Robert Sanchez, mistet livet i ulykken, som skjedde midt i rushtiden i forstaden Chatsworth i Los Angeles.

Togføreren unnlot å stoppe på rødt lys, og det var dette som førte til den fatale kollisjonen. Det har blitt fastslått at bremsene ikke ble brukt, og at signallyset på stedet fungerte som det skulle. Sistnevnte ble tidligere lansert som en mulig årsak til ulykken.

Ut fra farten toget hadde etter at toget forlot Chatsworth togstasjon, skal den siste meldingen ha blitt sendt kort tid etter at Sanchez passerte signallyset som advarte ham om at det var et godstog på linja.

Sanchez sendte en tekstmelding klokken 04.22.01 om ettermiddagen fredag 12. september. Ulykken skjedde 04.22.23, altså 22 sekunder senere. Den siste tekstmeldingen mottok han klokken 4.21.03. Han mottok 31 SMS og sendte 26 i løpet av to skift denne dagen.

Forbud
Den nasjonale sikkerhetskommisjonen har ikke identifisert personen(e) Sanchez sendte sms til.

Etter ulykken har det blitt forbudt for togførere å sende tekstmeldingen i arbeidstiden.

24 omkomne ble funnet på åstedet for ulykken. Det 25. offeret døde på sykehuset. Mer enn 130 personer ble skadd.

861

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag