RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

25 drept i begravelse

Minst 25 mennesker ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften.

I tillegg skal et titall mennesker ha blitt skadd, melder BBC.

Selvmordsangrepet fant sted under en begravelse i den irakiske byen Jalawla i Diyala-provinsen, som ligger 115 kilometer nordøst for Bagdad.

Dette er det andre bombeangrepet i Irak i løpet av mandag. Åtte mennesker ble drept i et angrep i nærheten av Bagdad tidligere på dagen.

Trappet opp angrepene
Ifølge BBCs korrespondent Hugh Sykes har al-Qaida trappet opp angrepene i provinsen Diyala etter å ha mistet støtte andre steder i landet.

Målet for angrepet var trolig en lokal politiker som var til stede i begravelsen.

Amerikanske myndigheter uttalte tidligere denne måneden at antall voldshandlinger i Irak er på det laveste siden invasjonen i 2003. Men etter dette har det vært flere store bombeangrep i det krigsherjede landet.

Angrep i Islamabad
I Pakistan ble det også gjennomført et terrorangrep mot en politistasjon i hovedstaden Islamabad mandag. En politimann mistet livet i angrepet og en annen politimann ble skadd.

Det var en selvmordsbomber som forsøkte å komme seg inn på en politistasjon, men ble stanset ved en kontrollpost.

- Selvmordsbomberen kom gående, og da vaktene forsøkte å stanse ham, sprengte han seg selv i luften, sier den høytstående lokalpolitikeren Rana Akbar til Reuters.

Pakistan har opplevd en opptrapping i antall angrep de siste månedene, som antas å være gjennomført av militante islamister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere