RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HO (Reuters)

25 drept i gruveeksplosjon

Sist oppdatert:
25 drept - fire fortsatt savnet i kullgruve i USA.

Kullgruven Upper Big Branch Mine i Montcoal i Raleigh County kollapset etter en eksplosjon mandag kveld. CNN skriver at det kan ha vært metangass som eksploderte.

Ulykken skal ha skjedd under et vaktskifte ved gruven. Tirsdag morgen hadde redningsmannskaper funnet 25 drepte gruvearbeidere, mens fire fortsatt var savnet.

Videre ble 21 gruvearbeidere skadet i eksplosjonen.

Skal ventilere
Tirsdag måtte redningsarbeidet inne i gruven stanses på grunn av for høye konsentrasjoner med metan og karbonmonoksyd i luften. På en pressekonferanse i natt sa en representant for de amerikanske gruvemyndighetene at forholdene var så farlige i gruven at redningsarbeiderne risikerte sine egne liv ved å arbeide der.

- Vi bestemte at vi måtte evakuere redningsarbeiderne, sa talsmann Kevin Stricklin.

Nå vil redningsmannskapene bore hull ned til gruven for å ventilere den, samt ta prøver av luften i gruven.

Metaneksplosjoner
Eksplosjonsårsaken er ennå ikke fastslått, men CNN melder at metangass har vært årsaken til flere dødelige eksplosjoner i amerikanske gruver de siste årene.

I 2006 ble 12 drept i en metaneksplosjon i West Virginia. Fem måneder senere var metan årsaken til at fem ble drept i en gruve i Kentucky.

Redningsrom
Gruven som eksploderte mandag er utstyrt med redningsrom som gruvearbeidere kan søke tilflukt i om ulykker inntreffer. I rommet finner de førstehjelpsutstyr og oksygentanker.

- Vi håper i det lengste at gruvearbeiderne som fortsatt er savnet klarte å ta seg til redningsrommene, sa guvernør Joe Manchin i West Virginia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere