Gå til sidens hovedinnhold

25 evakuert fra passasjerferge

Passasjerfergen Norröna fra Smyril Line kjørte torsdag ettermiddag i kaia i Torshavn på Færøyene. 25 passasjerer ble evakuert.

- Fergen dunket i kaien. Det skal ikke være snakk om personskader, opplyser Knut Seime, daglig leder i Smyril Line i Norge til TV 2 Nettavisen.

Hendelsen fant sted ved 14-tiden. Båten skulle etter planen innom Shetland før den kommer til Norge ved 21-tiden fredag kveld.

Smyril Line på Færøyene opplyser til TV 2 Nettavisen at alle passasjerene har kommet i land, og at ingen av dem skal være skadd. Passasjerene ble evakuert over i en mindre rutebåt og er innlosjert på hotell i Torshavn. De har fått tilbud om krisehjelp.

Ifølge selskapets hjemmeside har Norröna plass til 1.482 passasjerer og 800 personbiler.

Torsdag var 25 passasjerer om bord. I tillegg kom en besetning på 55, melder NTB. Den nybygde cruisefergen, som kostet det færøyske rederiet Smyril Line over 700 millioner kroner, går i rute mellom Bergen, Island, Shetland, Færøyene og Danmark. "Norrøna" ble satt i trafikk i april 2003.

Nordmenn i havn

Eydor Pålsen ved Smyril Lines kontor i Torshavn i Bergen sier til NTB at det ikke var norske passasjerer om bord.

Derimot er det ti nordmenn som skulle gå om bord torsdag kveld i Torshavn for å reise til Bergen. De er også innlosjert på hotell, og rederiet arbeider med å finne en løsning for at de kommer seg videre fredag.

Det er ikke klart om de har biler med seg og hvordan rederiet eventuelt skal løse det, siden det ikke er annen ferjeforbindelse til Færøyene.

Pålsen sier at det ennå ikke er klart hvor store skadene er og hvor lenge båten vil være ute av trafikk.

Fikk flenge i skroget

Ferja fikk en 2 meter lang flenge i siden på skroget da den traff steinmoloen under innseilingen. Deretter traff den moloen nok en gang, denne gang med motsatt side, og fikk et hull i skroget der også.

Båten kom i drift, men taubåter fikk snart trosser om bord.

Smyril Line opplyser at den første flengen kom i vannlinja like ved maskinrommet og at det hadde skyllet vann inn på bildekket. Men mannskapet fikk flyttet på ballasten slik at hullet kom over vannlinja.

Lekkasjen ble stanset, og det lokale brannvesenet har begynt arbeidet med å pumpe skipet lens. Det fosset likevel så mye vann inn i båten at den knapt har motorkraft igjen.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot