*Nettavisen* Nyheter.

25 nordmenn tatt for fyll og bråk

- Bare den siste timen har vi brakt inn 8-9 nordmenn, opplyser politiet i Strømstad. Se hvordan svenskene ser på harryene fra Norge.

24.03.05 23:19

Unge nordmenn på påsketur til Strømstad fornekter seg ikke. Like sikkert som påsken kommer hvert år, må Strømstads befolkning forberede seg på en invasjon av fulle nordmenn til byen.

- Det startet rolig i dag, men den siste tiden er mange nordmenn brakt inn for fyll. Totalt har vi tatt hånd om 25 personer. Og bare den siste timen har vi brakt inn 8-9 nordmenn, opplyser jourhavende Christer Mindt ved politiet i Strømstad til TV 2 Nettavisen.

Ingen svensker innbrakt
De innbrakte som utelukkende er nordmenn, og de fleste i alderen mellom 20 og 25 år, må sitte til tørk noen timer i fyllearresten før de slipper hjem. På slutten av ettermiddagen var det lite som tydet på at situasjonen var i ferd med og roe seg.

Ytterligere en nordmann ble i løpet av dagen anholdt mistenkt for fyllekjøring.

- Ikke det vi kan se nå. For øyeblikket er det mye bråk i byen, forteller Mindt.

Viser krom og lakk
Besøket ser ifølge politiet ut til å være omtrent på nivå med foregående år. De regner med at mellom 10.000 og 15.000 nordmenn besøker byen i løpet av dagen.

Mange av de besøkende er unge bilførere som viser fram nypusset krom og lakk i byens gater.

Politiet har satt opp kontroller på innfartsveiene til byen, hvor utfører promillekontroll og sjekker beltebruk.

- Ikke hyggelig
- Det som pågår i løpet av dagen er stort sett et trivelig innslag i bybildet, men når det utvikler seg slik som i ettermiddag blir det ikke hyggelig, legger Mindt til.

Bortsett fra fyll og enkelte slåsskamper har det imidlertid ikke vært episoder av mer alvorlig art.

I fjor ble 35 nordmenn tatt i forvaring av politiet i Strømstad skjærtorsdag. Trolig ender politiet opp med rundt det samme antallet i år om situasjonen ikke roer seg i løpet av kvelden.

Her kan du se hvordan svenskene ser på de norske harryene (web-TV abonnement).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag