RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

25 nordmenn tatt for fyll og bråk

Sist oppdatert:
- Bare den siste timen har vi brakt inn 8-9 nordmenn, opplyser politiet i Strømstad. Se hvordan svenskene ser på harryene fra Norge.

Unge nordmenn på påsketur til Strømstad fornekter seg ikke. Like sikkert som påsken kommer hvert år, må Strømstads befolkning forberede seg på en invasjon av fulle nordmenn til byen.

- Det startet rolig i dag, men den siste tiden er mange nordmenn brakt inn for fyll. Totalt har vi tatt hånd om 25 personer. Og bare den siste timen har vi brakt inn 8-9 nordmenn, opplyser jourhavende Christer Mindt ved politiet i Strømstad til TV 2 Nettavisen.

Ingen svensker innbrakt
De innbrakte som utelukkende er nordmenn, og de fleste i alderen mellom 20 og 25 år, må sitte til tørk noen timer i fyllearresten før de slipper hjem. På slutten av ettermiddagen var det lite som tydet på at situasjonen var i ferd med og roe seg.

Ytterligere en nordmann ble i løpet av dagen anholdt mistenkt for fyllekjøring.

- Ikke det vi kan se nå. For øyeblikket er det mye bråk i byen, forteller Mindt.

Viser krom og lakk
Besøket ser ifølge politiet ut til å være omtrent på nivå med foregående år. De regner med at mellom 10.000 og 15.000 nordmenn besøker byen i løpet av dagen.

Mange av de besøkende er unge bilførere som viser fram nypusset krom og lakk i byens gater.

Politiet har satt opp kontroller på innfartsveiene til byen, hvor utfører promillekontroll og sjekker beltebruk.

- Ikke hyggelig
- Det som pågår i løpet av dagen er stort sett et trivelig innslag i bybildet, men når det utvikler seg slik som i ettermiddag blir det ikke hyggelig, legger Mindt til.

Bortsett fra fyll og enkelte slåsskamper har det imidlertid ikke vært episoder av mer alvorlig art.

I fjor ble 35 nordmenn tatt i forvaring av politiet i Strømstad skjærtorsdag. Trolig ender politiet opp med rundt det samme antallet i år om situasjonen ikke roer seg i løpet av kvelden.

Her kan du se hvordan svenskene ser på de norske harryene (web-TV abonnement).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere