Gå til sidens hovedinnhold

250 soldater støtter opposisjonen

Om lag 200 soldater i landets nasjonalgarde og 50 soldater fra spesialstyrkene sluttet seg søndag til opposisjonens tilhengere som demonstrerer utenfor parlamentsbygningen i Tbilisi.

–Folk er på vei fortsatt. Hele nasjonalgarden kommer hit, sa en oberst.

En av opposisjonslederne, Vassil Maglaperidze, kunngjorde noe tidligere at nasjonalgarden var på opposisjonens side. Også 50 soldater fra de georgiske spesialstyrkene sluttet seg søndag til demonstrasjonene.

–Vi har ikke rett til å gå imot folket, og vi har bestemt oss for å gå sammen med dem, sier Georgij Gulua, en av soldatene, til nyhetsbyrået AFP.

Ikke ordre om maktbruk
Georgias forsvarsminister David Tevzadze sa søndag at han foreløpig ikke har fått ordre fra presidenten om å bruke makt for å gjeninnføre ro og ordren i landet.

- Hæren har ikke mottatt ordre fra øverstkommanderende (president Eduard Sjevardnadse red.anm.) om å brukte makt. Hæren følger situasjonen nøye og er klar til å stanse en opptrapping av kaos og ta ansvar, sa Tevzadze, ifølge NTB-Reuters.

Sjevardnadse innførte lørdag unntakstilstand i 48 timer og truet med å sette inn hæren dersom den nyvalgte nasjonalforsamlingen ikke respekterer denne.

Ivanov til Tblisi
Russlands utenriksminister Igor Ivanov ankom natt til søndag Georgias hovedstad Tblisi, der han skal ha samtaler med både regjeringen og opposisjonen, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Ivanov skal etter planen også møte Georgias hardt pressede president Eduard Sjevardnadse, som lørdag erklærte unntakstilstand etter at flere tusen demonstranter stormet parlamentet.

Ingen innblanding
- Russland blander seg ikke opp i Georgias anliggender, vi har aldri gjort det og kommer heller ikke til å gjøre det i framtida. Men vi stiller oss ikke likegyldige til landets skjebne, sa Ivanov da han ankom Tblisi.

- Vi er prinsipielt opptatt av at all utvikling skal skje innenfor rammen av grunnloven, og bare en slik løsning vil tjene Georgias og Kaukasus-regionens langsiktige interesser, sa Ivanov.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget