RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

250.000 svensker fortsatt uten strøm

En kvart millioner svensker er fortsatt uten strøm og telefon, etter uværet Gudrun som rammet Skandinavia i helgen. Det kan ta lang tid før problemene er løst.

Ved sjutiden mandag morgen var fortsatt 237.000 husstander hos de tre største el-leverandørene uten strøm, skriver Aftonbladet. På det verste var 410.000 svenske husstander uten strøm.

De som fortsatt er rammet, kan komme til å måtte vente en stund før strømmen er på plass, særlig gjelder dette de som er rammet på landsbygda.

Omtrent 230.000 telefonkunder er også fortsatt uten forbindelse, opplyser Telia. Mange telestasjoner er rammet av strømbrudd, og de teleansatte har hatt vansker med å ta seg fram for å få satt i gang reserveaggregater. Også mobilnettet er rammet i deler av landet, særlig på landsbygda.

Trafikken er også rammet etter uværet, og det er ventet at togforbindelsen på stambanen mellom Stockholm og Malmö ikke er i normal drift før mot slutten av uken. Det svenske jernbaneselskapet SJ har lovet erstatningsbusser på de rammede strekningene, men garanterer ikke at tidtabellen vil bli holdt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere