*Nettavisen* Nyheter.

2.517 omkommet i jordskjelv

Røde Kors i Indonesia sier 2.517 mennesker har blitt drept av jordskjelvet som rammet landet lørdag. Fire nordmenn i området er uskadd.

27.05.06 13:22

Et kraftig jordskjelv rammet kysten av Indonesia lørdag morgen. Røde Kors har fortalt den norske ambassaden i Jakarta at flere enn 2.517 mennesker er drept.

- Det skal være fire nordmenn som vi har registrert i området. Ambassaden har nå vært i kontakt med alle, og de er i god behold, sier fungerende pressetalsmann Stein Iversen i Utenriksdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Kan være flere nordmenn
Han utelukker ikke at det er flere nordmenn i området, og sier ambassaden fortsatt jobber med å samle inn mer informasjon.

- Det siste tallet vi har fått fra Røde Kors sier 1.600 drepte. Vi kan ikke utelukke at det er flere nordmenn i området. Tre av de norske vi har vært i kontakt med har oppholdt seg i Yogyakarta, mens den fjerde har vært i Ache, sier Iversen.

Skjelvet, som målte 6,2 på richters skala, utløste også større aktivitet fra den dødelige vulkanene Merapi, sier en forsker ifølge AP.

Hæren bistår
Skjelvet skjedde klokken 5.54 lokal tid, 25 kilometer sørvest for byen Yogyakarta. Ytterligere tre byer har også blitt skadet.

President Susilo Bambang Ydhoyono beordret lørdag morgen hæren til å bistå i evakueringsarbeidet.

Åtte timer etter skjelvet rammet kunne Indonesia Røde Kors melde at de har talt 443 omkomne på sykehusene, mens så mange som 2.800 er bekreftet skadet.

- Vi forventer at tallene fortsetter å stige, sier Arifin Muhadi, som er leder for landets Røde Kors til AP.

Vitner forteller at store grupper mennesker rømte fra hjemmene sine mens bygningene raste ned rundt dem. Elektrisitet og de fleste former for kommunikasjon ligger også nede, ifølge politiet i Indonesia.

Flyplassen stengt
Flyplassen i Yogykarta ble også stengt. Ifølge lokalt media skyldes det at rullebanen har slått sprekker, og terminalbygningen har blitt skadet.

Lokale radiostasjoner melder av sykehusene er fulle av mennesker som trenger behandling.

Er du på Java, eller kjener du noen som er der? Send tips til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag