*Nettavisen* Nyheter.

26 skadd av bilbomber i Karachi

En politimann ble drept og minst 26 personer ble skadd da to bilbomber eksploderte utenfor et amerikansk kultursenter i Karachi onsdag.

26.05.04 17:07

Eksplosjonene skjedde med 15 minutters mellomrom, bare 100 meter fra den amerikanske konsulens bolig og 200 meter fra et amerikansk kultursenter, melder Reuters.

- Blodet rant
Reuters-korrespondenten Aamir Ashraf kom til stedet kort tid etter at den første bilbomben hadde eksplodert. Da den andre bomben eksploderte, sto han like i nærheten.

- Biter fra bilen traff folk. Jeg så flere med kutt i hodet og blod som rant fra armene og bena deres. En mann som sto ved siden av meg ble truffet i armen, sier han.

26 sårede ble innlagt på Jinnah-sykehuset i byen, ifølge lederen for akuttmottaket ved sykehuset. En politimann døde på sykehuset av skadene, mens seks personer er alvorlig såret. Flere av dem er politimenn og pakistanske journalister, melder NTB-AFP.

Urolig
Tirsdag ble to personer drept da en bombe gikk av i havneområdet i Karachi. Byen har vært utsatt for flere voldshandlinger fra muslimske ekstremister etter at Pakistan erklærte seg som en alliert med USA i krigen mot terror. I 2002 eksploderte en bombe i samme område som onsdagens bilbomber.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.