RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

27-åring døde av kreft, dette er hennes råd til hvordan man bør leve livet


KREFT: Holly Buthcher (27) døde av kreft. Nå går hennes råd til hvordan man bør leve livet viralt.
KREFT: Holly Buthcher (27) døde av kreft. Nå går hennes råd til hvordan man bør leve livet viralt. Foto: Facebook
Sist oppdatert:
«Spis kake. Uten skyldfølelse.»

Fire dager inn i 2018, måtte australske Holly Butcher gi opp kampen mot kreftsykdommen.

27-åringen hadde Ewings sarkom, en ondartet ben- og bindevevssvulst. Før hun døde, skrev hun et brev der hun deler sine tanker om hva hun mener er viktig, og mindre viktig, i livet - og hvor hun kommer med råd til hvordan man best skal utnytte den tiden man har fått.

Brevet er delt av nærmere 90.000 mennesker etter det ble lagt ut på Hollys minneside på Facebook, og er omtalt av en rekke medier, som News.com.au og Business Insider.

LES OGSÅ: Kreftsyke Heather giftet seg med drømmemannen - 18 timer senere døde hun

- Jeg vil ikke forsvinne

Som de fleste andre 27-åringer, var ikke Holly klar for å dø.

«Jeg er 27 år. Jeg vil ikke forsvinne. Jeg elsker livet mitt. Jeg er lykkelig. Og det er takket være de jeg er glad i. Men det er ikke jeg som bestemmer det,» skriver Holly.

Videre skriver hun at hun skulle ønske at vi som mennesker kan slutte å bekymre oss over de små og meningsløse tingene i livene våre, og heller prøve å fylle livet med de tingene som gjør oss glade og som gir livet mening.

«Kanskje ble du sittende fast i trafikken i dag eller kanskje du sov dårlig fordi de nydelige barna dine holdt deg våken, eller kanskje frisøren klippet håret ditt for kort. De falske neglene dine har kanskje fått en rift, puppene dine er for små, du har celulitter på rumpa og magen din rister når du går. La all den dritten gå. Jeg lover deg at du ikke kommer til å tenke på noen av de tingene når det blir din tur til å dø,» skriver 27-åringen.

- Spis kake. Uten skyldfølelse

Videre skriver hun om hvor viktig det er å ta godt vare på kroppen sin og helsa si. Hun ber om at man er takknemlig for de dagene hvor man er frisk og rask, og sier at vi må syte mindre.

I tillegg skriver hun at vi bør bruke pengene på opplevelser, eller på å gjøre andre glade.

«Kos med hunden din. Det kommer jeg til å savne. Snakk med vennene dine. Legg vekk telefonen. Har de det bra? Reis mye hvis det er det du vil, dropp det hvis det ikke betyr noe for deg. Jobb for å lev, ikke lev for jobben. Gjør det som gjør deg glad! Spis kake. Uten skyldfølelse. Si nei til de tingene du ikke vil gjøre.»

LES OGSÅ: Pappaen hennes døde for fem år siden - men hvert år sender han henne en gave

Og som så mange andre har sagt før henne: «Fortell de du er glad i at du elsker dem hver gang du får sjansen, og vær glad i dem med alt du har.»

Helt til slutt kommer hun med et siste ønske:

«Hvis du kan, gjør en god gjerning for menneskeheten (og meg selv) og gi blod regelmessig. Det vil få deg til å føle deg bra, i tillegg til at du kommer til å redde liv.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere