RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

27 drept i bussulykke

Sist oppdatert:
Fredag omkom til sammen 27 personer og om lag 50 ble skadd i to ulike bussulykker i Kina, landet med verdens farligste veier.

Kina er det landet i verden som har flest dødsulykker på veiene. Nærmere 107.000 mennesker ble drept i trafikkulykker i fjor, noe som utgjør rundt 300 om dagen. Årsaken til de høye tallene er delvis dårlige kjøreegenskaper, kombinert med dårlig infrastruktur og rekordstor økning i antall biler på veiene.

Fredag førte to alvorlige bussulykker til at 27 mennesker ble drept og nærmere 50 skadd. Det melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhau.

Den ene ulykken skyldes ifølge nyhetsbyrået at en overlastet buss med 50 passasjerer havnet i grøften som følge av råkjøring.16 passasjerer døde momentant, mens rundt 30 ble skadd, hvorav halvparten alvorlig. Samme dag ble 11 personer ble drept da en annen buss kolliderte med en varebil i den vestlige provinsen Gansu.

Xinhau melder at begge ulykkene er under etterforskning av politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere