RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USAs forsvarsminister Ashton Carter holdt en tale til en multinasjonal militærtropp ved Arbil internasjonale flyplass nord i Irak fredag. Forsvarsministeren møtte tidligere på dagen den kurdiske presidenten Massud Barzani for å diskutere innsatsen for å bekjempe Den islamske staten (IS).
USAs forsvarsminister Ashton Carter holdt en tale til en multinasjonal militærtropp ved Arbil internasjonale flyplass nord i Irak fredag. Forsvarsministeren møtte tidligere på dagen den kurdiske presidenten Massud Barzani for å diskutere innsatsen for å bekjempe Den islamske staten (IS). Foto: Carolyn Kaster

27 flyangrep mot IS-mål i Irak og Syria

Sist oppdatert:
USA og allierte har gjennomført 27 luftangrep mot Den islamske staten (IS), opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

Angrepene mot mål i Syria og Irak ble gjennomført torsdag, opplyser Pentagon i en uttalelse fredag.

Seks av de åtte angrepene i Syria var rettet mot IS-mål ved byen Hasaka. I Irak ble en rekke IS-mål rammet, blant annet ved byene Mosul og Falluja.

Pentagon opplyser ikke om antall drepte.

Den USA-ledede koalisjonen gjennomførte også onsdag luftangrep mot IS i Syria og Irak. Da ble 18 IS-mål rammet, ifølge Pentagon.

Ni IS-krigere drept fredag
Ni IS-krigere ble drept og tolv personer såret da tyrkiske fly tidlig fredag angrep IS-mål i Syria, ifølge en eksilgruppe.

LES OGSÅ: Tyrkias flyvåpen inn i kampen mot IS

Det er den London-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som fredag kveld kommer med opplysningene.

I tillegg til ni drepte IS-krigere ble tolv personer såret i angrepene, ifølge SOHR. Gruppen opplyser imidlertid ikke om de sårede er sivile eller tilknyttet IS.

Tyrkiske jagerfly gjennomførte fredag for første gang luftangrep mot Den islamske staten (IS) i Syria, men forlot ifølge tyrkiske myndigheter ikke tyrkisk luftrom. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere