27 flyangrep mot IS-mål i Irak og Syria

USAs forsvarsminister Ashton Carter holdt en tale til en multinasjonal militærtropp ved Arbil internasjonale flyplass nord i Irak fredag. Forsvarsministeren møtte tidligere på dagen den kurdiske presidenten Massud Barzani for å diskutere innsatsen for å bekjempe Den islamske staten (IS).

USAs forsvarsminister Ashton Carter holdt en tale til en multinasjonal militærtropp ved Arbil internasjonale flyplass nord i Irak fredag. Forsvarsministeren møtte tidligere på dagen den kurdiske presidenten Massud Barzani for å diskutere innsatsen for å bekjempe Den islamske staten (IS). Foto: Carolyn Kaster

USA og allierte har gjennomført 27 luftangrep mot Den islamske staten (IS), opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

24.07.15 18:59

Angrepene mot mål i Syria og Irak ble gjennomført torsdag, opplyser Pentagon i en uttalelse fredag.

Seks av de åtte angrepene i Syria var rettet mot IS-mål ved byen Hasaka. I Irak ble en rekke IS-mål rammet, blant annet ved byene Mosul og Falluja.

Pentagon opplyser ikke om antall drepte.

Den USA-ledede koalisjonen gjennomførte også onsdag luftangrep mot IS i Syria og Irak. Da ble 18 IS-mål rammet, ifølge Pentagon.

Ni IS-krigere drept fredag
Ni IS-krigere ble drept og tolv personer såret da tyrkiske fly tidlig fredag angrep IS-mål i Syria, ifølge en eksilgruppe.

LES OGSÅ: Tyrkias flyvåpen inn i kampen mot IS

Det er den London-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som fredag kveld kommer med opplysningene.

I tillegg til ni drepte IS-krigere ble tolv personer såret i angrepene, ifølge SOHR. Gruppen opplyser imidlertid ikke om de sårede er sivile eller tilknyttet IS.

Tyrkiske jagerfly gjennomførte fredag for første gang luftangrep mot Den islamske staten (IS) i Syria, men forlot ifølge tyrkiske myndigheter ikke tyrkisk luftrom. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag