RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

28 års fengsel i pedo-dom

Sist oppdatert:
Den hovedtiltalte i en større pedofili-sak i Frankrike ble onsdag dømt til 28 års fengsel for seksuelle overgrep mot barn.

Rundt 45 barn i byen Angers sørvest for Paris er ofre i pedofili-skandalen som onsdag endte med dom mot den antatte hovedmannen, hans bror og brorens tidligere samboer. Hovedmannen ble dømt til fengsel i 28 år for seksuelle overgrep mot barn, mens broren og samboeren ble dømt til henholdsvis 18 og 16 års fengsel, rapporterer Sveriges Radio.

65 for retten
De tre har stått i sentrum for skandalen i Angers der tilsammen 65 personer er stilt for retten for å ha voldtatt, forgrepet seg på og solgt barn for seksuelle tjenester.

Foreldre og andre slektninger til barna har deltatt i overgrepene som skal ha skjedd i perioden fra 1999 til 2002. Dommen mot de øvrige tiltalte vil falle senere.

Groteske detaljer
- Barna gråt og skrek, sa en av de tiltalte under sitt vitnemål, skriver Associated Press.

Kvinnen gråt mens hun vitnet om hvordan hun og andre hadde tatt del i misbruket av barna. Rettsaken begynte i mars, og har rystet Frankrike etterhvert som de groteske detaljene om misbruket har kommet fram.

«Lekte doktor»
Juryen i den franske pedofilisaken har blant annet fått se vitnemål fra en nå ti år gammel jente, som fortalte om hvordan «doktorlek» utviklet seg til sexmisbruk. Hun utpekte også flere av de tiltalte ved å peke på bilder i et fotoalbum.

- Han her er slem. Han ville ikke slutte å plage meg, sa jenta, og pekte på bildet av en av de tiltalte. På spørsmål fra dommeren som foretok avhøret om hun likte å leke doktor, svarte hun bare: - Nei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere