RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

28 drept i ammunisjonslager

Sist oppdatert:
Minst 28 mennesker døde og 70 ble skadd da et ammunisjonslager eksploderte i Afghanistan mandag. Det opplyser en talsmann for myndighetene.

Eksplosjonen skjedde i den avsidesliggende landsbyen Bashgah i provinsen Baghland, 120 kilometer nord for hovedstaden Kabul.

Ifølge myndighetene hadde en krigsherre etablert et hemmelig, ulovlig våpendepot under huset sitt. Det var dette depotet som eksploderte mandag, og ødela både huset og bygningene rundt.

- Hele landsbyen ble ødelagt, inkludert en moskè og seks hus, opplyser Latfullah Mashal, talsmann for innenriksdepartementet, til nyhetsbyrået AP. Myndighetene frykter at tallet på døde vil stige.

Ifølge Mashal var våpenlageret skjult i en hemmelig bunkers under huset til krigsherren og tidligere milits-kommandant Jalal Bashgah. Hensikten var trolig å skjule våpnene fra FN-styrkene som har til oppdrag å avvæpne militsen i området.

Blant våpnene skal det ha vært en rekke raketter, de fleste svært gamle.

Eksplosjonen skjedde rundt klokka 03.30 natt til mandag, norsk tid. Årsaken til eksplosjonen er foreløpig ikke kjent. Bashgah omkom selv i eksplosjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere