RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

28 skadd under årets okseløp i Spania


Vågale tilskuere løper sammen med oksene under San Fermin-festivalen i Pamplona. Det ender aldri godt for oksene, og noen ganger heller ikke bra for tilskuerne. Foto: AP / NTB scanpix
Vågale tilskuere løper sammen med oksene under San Fermin-festivalen i Pamplona. Det ender aldri godt for oksene, og noen ganger heller ikke bra for tilskuerne. Foto: AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Seks personer ble skadd på den siste dagen av okseløpet i spanske Pamplona. Dermed er 28 mennesker blitt skadd, to av dem spiddet, under årets festival.

På løpets siste dag, lørdag, ble de seks skadd da oksene stormet gjennom den brosteinlagte ruten i Pamplona, en strekning på 850 meter, på to minutter og tolv sekunder, den raskeste tiden registrert under årets løp.

Det ene av ofrene ble slept flere meter avgårde av en okse etter at halstørklet hans ble hengende fast i et horn. Han ble fraktet bort på en båre.

Medregnet lørdagens uheldige er til sammen 28 mennesker blitt skadd i årets San Fermin-festival i Pamplona. To av de 28 ble spiddet.

Festivalen tiltrekker seg hvert år rundt 1 million besøkende. Foruten okseløpene er det dans, mat og alkohol som lokker folk til den årlige festivalen, som har vært avholdt i over 700 år og som ble udødeliggjort i Ernest Hemingways roman "Og solen går sin gang" fra 1926.

Okseløpene er en av de mest kjente og mest kontroversielle kulturtradisjonene i Spania. Hvitkledde tilskuere med rødt halstørkle løper sammen med oksene.

Siden 1910 har 16 mennesker mistet livet i okseløpene. Det foreløpig siste dødsfallet var i 2009.

– Man tar en stor risiko for ingenting, sier 37 år gamle Raul Plaza, som har løpt med oksene i Pamplona over 130 ganger.

For oksene er risikoen absolutt. Etter å ha jaget gjennom byen ender ferden – og livet – ubønnhørlig på tyrefekterarenaen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere