*Nettavisen* Nyheter.

282 nye koronadødsfall i Storbritannia

 

Den britiske samferdselsministeren Grant Shapps, her under en tidligere pressekonferanse i statsministerkontoret i Downing Street. Foto: Pippa Fowles / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Siste døgn er det registrert 282 nye dødsfall forårsaket av koronaviruset i Storbritannia.

Det er den britiske samferdselsministeren Grant Shapps som oppgir tallet på lørdagens pressekonferanse i London.

Det offisielle dødstallet er dermed 36.675 i Storbritannia. Tallet omfatter dødsfall der avdøde har avlagt en positiv virustest.

Det britiske statistikkbyrået ONS offentliggjorde imidlertid tidligere denne uken statistikk som viser at det reelle dødstallet i pandemien er høyere i landet. Regnes alle dødsfall der covid-19 er oppført i dødsattesten med, er det totale antallet døde over 41.000.

En beregning av såkalt overdødelighet, det vil si antallet registrerte dødsfall satt opp mot en beregning av normalsituasjonen, viser at det har vært omkring 55.000 flere dødsfall enn vanlig i Storbritannia i perioden fra årsskiftet og fram til begynnelsen av mai.

Tallet omfatter etter all sannsynlighet personer som døde av covid-19 uten å ha blitt testet, og også personer som har mistet livet på grunn av det store presset på helsevesenet.

Storbritannia er det europeiske landet som er hardest rammet av pandemien.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag