*Nettavisen* Nyheter.

29-åring pågrepet i Dubai mistenkt for drap i Oslo

STAKK AV: Gjerningsmannen stakk av i bil etter å ha skutt og drept en mann på Shell på Ensjø i Oslo, 13. august 2012. Nå er en mann pågrepet i drapssaken.

En 29 år gammel mann er pågrepet i Dubai, mistenkt for å ha bestilt drapet på en 31 år gammel mann på Ensjø Oslo i 2012.

24.09.15 18:01

29-åringen har vært etterlyst internasjonalt av norsk politi i overkant av ett år, men sitter nå varetektsfengslet i Dubai, opplyser politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt til VG.

Jobber med utlevering
Norsk politi har startet prosessen med å få mannen, som ble pågrepet 1. september, utlevert til Norge fra De forente arabiske emirater. Det opplyser Bjarkø Helleland, som er påtaleansvarlig for etterforskningen av drapet.

– Vi har anket beslutningen om pågripelsen til Borgarting lagmannsrett og har gjentatt til politiet det vi har sagt det siste året; at han gjerne vil forklare seg for politiet, skriver mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til VG i en epost.

29-åringen er også siktet for å ha hatt en sentral rolle i en stor narkotikaliga som politiet på Lillehammer rullet opp i 2013 og i 2014. Han drev våren 2011 en forretning i Oslo, og han er en del av en familie som knyttes til omfattende kriminalitet.

Portugiser drapssiktet
Aqeel Shahzad (31) ble skutt og drept på Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo på kvelden mandag 13. august 2012, og en 37 år gammel mann fra Portugal er siktet for drapet. Mannen skal ha blitt pågrepet i Nederland i juli 2014 etter å ha vært ettersøkt i flere land. 29-åringen som nå er pågrepet, skal ha bestilt drapet av 37-åringen. Politiet omtalte allerede i 2012 drapet som «målrettet». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.