RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

29 drept under religiøs feiring

Sist oppdatert:
Bomber har så langt i dag tatt livet av minst 29 personer i Nord-Irak.

13 personer mistet livet og 39 ble skadd da en bombe gjemt i en søppeldunk gikk av i den kurdiske byen Khanagin tirsdag. Det var både kvinner og barn blant de drepte.

Bomben rammet sjia-muslimer under markeringen av den religiøse høytiden ashura, melder AP. Khanagin ligger i Kurdistan, nær grensen til Iran, og de fleste av de drepte er kurdere.

I Mandali, en annen by nær grensen til Iran, ble minst 16 personer drept og 60 skadd da en selvmordsbomber slo til utenfor en moské. Reuters melder at 23 ble drept og 57 skadd i denne eksplosjonen.

I Bagdad ble fire mennesker skutt og drept da væpnede menn åpnet ild mot en menneskemengde.

I Kirkuk kom 15 personer til skade da til sammen ni bomber, som var plassert utenfor vilkårlige bolighus, gikk av tirsdag.

Sjia-muslimene markerer tirsdag den helligste dagen på sin religiøse kalender, dagen da profeten Muhammeds sønnesønn Imam Hussein døde. Hussein ble drept i kamper mellom sjiaer og sunnier i år 680, og hans død bidro til å øke kløften mellom sjiaer og sunnier, som også splitter Irak i dag.

Irakiske myndigheter har fryktet aksjoner under den ukelange ashura-markeringen. 11.000 politimenn og soldater var utplassert i den hellige byen Kerbala, der 171 mennesker ble drept i mars 2004.

I november 2005 omkom 74 personer da selvmordsaksjonister gikk til angrep på to moskeer i Khanagin. Moskeene fikk også store skader i eksplosjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere