*Nettavisen* Nyheter.

30 års fengsel for Halloweendrap

Rudy Guede dømt for drapet på Meredith Kercher.

29.10.08 10:41

Den britiske utvekslingsstudenten Meredith Kercher ble funnet halvnaken med strupen kuttet på soverommet sitt i middelalderbyen Perugia i Italia den 3. november 2007.

Onsdag kveld ble Rudy Hermann Guede (21), opprinnelig fra Elfenbenskysten, dømt til 30 års fengsel for drapet. Da hadde dommer Paolo Micheli brukt 11 timer på å bestemme seg.

Lettelse
Kerchers familie, som dro fra Leeds i England til itallia for å overvære domsavsigelsen, uttrykte lettelse da dommerens avgjørelse ble kjent.

- Vi er her fordi søsteren vår ble myrdet, så fornøyde er ikke det rette ordet. Lettelse er en bedre beskrivelse, sier broren Lyle Kercher til SkyNews.com.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Blir rettssak
Dommeren bestemte samtidig at to andre tiltalte i saken kan stilles for retten, tiltalt for drap og seksuell vold. De to er Kerchers romvenninne, den amerikanske studenten Amanda Knox (21), og hennes tidligere kjæreste, Raffaele Sollecito (24).

- Hun er skuffet over avgjørelsen, men hun er klar til å gå på igjen. Den første høringen er nært forestående, og vi må reorganisere forsvaret vårt innen da, sier Knoxs advokat, Luciano Ghirga. Knox skal ha brutt sammen da dommeren la frem sin avgjørelse i retten onsdag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alle de tre tiltalte nekter for å ha drept Kercher.

Livstid
Guede ba om en hurtigrettssak og tilsto å ha vært i rommet der Kercher ble funnet drept. Han skal ha vært redd for at de andre skulel skylde på han. Ofte får man mildere dommer i slike hurtige rettssaker, men aktor ba om livstid.

Både Knox og Sollecito har hele tiden bedyret sin uskyld. Alle de tre tiltalte har sittet i varetekt siden Kercher ble funnet drept.

Voldelig sexlek
Knox har dessuten beskyldt politiet for å ha slått henne og kalt henne en løgner under avhør, ifølge hennes forsvarsadvokater.

Det grufulle drapet har blitt kalt «Halloween-drapet» ettersom det skjedde etter en halloweenfest. Politiet mener Meredith ble drept fordi hun nektet å delta i voldelig sex med romvenninnen og hennes kamerater.

Hun ble funnet i sin egen seng, med strupen kuttet over og flere knivstikk i overkroppen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.