RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

30 menn døde etter manndomsritual i Sør-Afrika

Foto: CARL DE SOUZA
Sist oppdatert:
300 innlagt på sykehus.

30 menn er døde og nesten 300 innlagt på sykehus etter et ritual som skulle markere overgangen til voksenlivet i Sør-Afrika.

De 30 døde i forbindelse med et ritual som markerer at barndommen er over og voksenlivet har begynt. Ritualene fant sted i den østlige delen av landet, og de involverte var fra folkegruppene Xhosa, Sotho og Ndebele.

Ritualet innebærer at unge menn bor en måned i jungelen. Her får de undervisning i mot og disiplin, samtidig som de gjennomgår et omskjæringsritual. Ritualene utføres uten sterilisert utstyr og uten at noen til stede har grunnleggende medisinsk opplæring.

I tillegg til at 30 menn døde, ble 293 innlagt med betente sår og koldbrann. Flere betegnes som alvorlig skadd.

- De private delene til ti gutter er råtne. De er svært skadd, og tilstanden er skremmende, sier talsperson for helsedepartementet i provinsen Eastern Cape, Sizwe Kupelo, i en uttalelse.

Flere har mistet kjønnsorganene.

Sørafrikanske myndigheter uttalte søndag at de var svært bekymret over måten ritualene gjennomføres på. I mai døde 34 menn i et lignende ritual et annet sted i Sør-Afrika. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere