RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

30 omkommet og flere hundre savnet etter jordskred

Rescue team members carry the body of a landslide victim in Santa Catarina Pinula, on the outskirts of Guatemala City.
Rescue team members carry the body of a landslide victim in Santa Catarina Pinula, on the outskirts of Guatemala City. Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Minst 30 mennesker er funnet døde og opp mot 600 er savnet etter at et stort jordskred traff flere hus i Guatemala, opplyser myndighetene i landet.

Jordskredet gikk fredag og rammet om lag 125 hus i utkanten av hovedstaden Guatemala by. Helikopterbilder fra området viser at et boligområde er fullstendig dekket av en haug med leire, jord og rester etter bebyggelse.

– Det ligger et fjell av leire over husene, sier en talsmann for brannvesenet som deltar i redningsarbeidet. Jordskredet ble utløst etter flere dager med kraftig regn.

Ifølge myndighetene jobber 600 personer på spreng med å søke gjennom jordmassene og hente ut overlevende. I tillegg blir det satt opp telt for dem som har mistet husene sine.

En av innbyggerne i det rammede området, Melina Hidalgo, sier at hun vasket klær da hun hørte et stort smell og lyset gikk.

– Det føles som om jeg har mistet mine nærmeste fordi alle naboende mine døde, sier Hidalgo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere