RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

300 politifolk skadd i G8-slag

Sist oppdatert:
Antall skadde politifolk etter gatekampene i Rostock ble doblet i løpet av natten.

Tysk politi opplyser natt til søndag at 304 politifolk er skadd etter sammenstøt med demonstranter nord i landet, melder DPA.

Se bilder av sammenstøtene under

En talsmann opplyser at minst 27 politibetjenter har fått alvorlige skader. Øyenvitner forteller at flere demonstranter også er skadd, men det er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Gateslag
Store politistyrker kjempet i flere timer lørdag for å holde kontroll over aksjonistene som demonstrerer mot G8-møtet i Tyskland. Etter at en gruppe sortkledde aksjonister gikk til angrep mot politiet brøt det ut regelrette gateslag i byen Rostock.

En periode var situasjonen kaotisk, med flasker og skarpe steiner som haglet mot politifolkene som var utstyrt med skjold og køller. Demonstrantene kastet også bensinbomber, veltet biler og knuste ruter.

Politiet svarte med å bruke vannkanoner og tåregass mot folkemengden.

Mellom 20.000 og 80.000
Politiet anslår at rundt 20.000 aksjonister deltok i demonstrasjonen som startet fredelig. Arrangørene hevder rundt 80.000 mennesker deltok, og beskylder politiet for å ha framprovosert volden.

Toppmøtet skal holdes ved luksushotellet Heiligendamm like utenfor den tyske byen Rostock. G8-toppmøtet starter først på onsdag og varer til fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere