RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

300 reddet fra brennende plattform

Sist oppdatert:
Minst fem skal være omkommet mens 45 fortsatt er savnet etter at det brøt ut brann på en oljeplattform utenfor vestkysten av India onsdag.

Mer en 300 personer ble reddet etter brannen som fullstendig ødela plattformen på oljefeltet Bombay High. De siste meldingene lyder på at minst fem er døde og 45 savnet, ifølge AP.

Ifølge oljeminister Mani Shankar Aiyar klarte flere å redde seg ved å kaste seg i livbåtene eller evakuere til plattformer i nærheten da brannen brøt ut klokka 16.30.

Et supplyskip skal også ha tatt fyr og en oljerigg måtte evakueres, opplyste operatørselskapet Oil and Natural Gas Corp. Ltd. (ONGC).

Plattformen ligger rundt 160 kilometer utenfor sørvestkysten av Indias finansielle hovedstad, Bombay, der kraftig regn og flom vanskeliggjorde redningsarbeidet.

- Plattformen er fullstendig ødelagt, uttalte oljeministeren på en pressekonferanse ifølge nyhetsbyrået AP. Han la til at det nødvendigvis må bli omkomne og skadde i en slik ulykke.

De første rapportene tydet på at brannen kan ha startet da et borefartøy kolliderte med plattformen som en følge av de kraftige monsun-vindene, men ifølge Aiyar er brannårsaken ikke klarlagt, melder Reuters.

Mange arbeidere skal ifølge indiske tv-kanaler ha hoppet i sjøen for å komme unna flammene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere