RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

30.000 fremmedkrigere antas å ha sluttet seg til IS

Antallet som har reist for å slutte seg til jihadistene i Den islamske staten (IS), har doblet seg det siste året, ifølge amerikansk etterretning. Totalt skal IS ha rekruttert om lag 30.000 fremmedkrigere.

Krigerne har reist fra om lag 100 land siden 2011, skriver New York Times. For et år siden lå antallet på 15.000 krigere fra 80 land, noe som kan tyde på at det internasjonale arbeidet for å bremse reiser til krigsområder i Irak og Syria ikke har fungert, heter det i den amerikanske storavisen.

– Trenden er fortsatt økende. Det er det mange årsaker til, sier Tina Kaidanow i dert amerikanske utenriksdepartementet. Hun trekker spesielt fram IS' evne til å rekruttere krigere over internett og gjennom sosiale medier.

Pentagon anslår at den amerikanskledede koalisjonen som har kjempet mot gruppen det siste året, har drept om lag 10.000 IS-krigere.

President Barack Obama vil lede et toppmøte om kampen mot IS kommende tirsdag. Der vil også Norge og statsminister Erna Solberg (H) være til stede. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere