RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

300.000 på flukt

Flyktninghjelpen sier hjelpebehovet er enormt for de mange som flykter fra uroen i Irak til kurdiske områder.

– 300.000 internflyktninger har kommet over grensen og inn i den kurdiske regionen for å søke sikkerhet her. Tusenvis av mennesker kommer hit hver dag, sier Tiril Skarstein i Flyktninghjelpen til NTB på telefon fra Erbil.

Hun sier mange av flyktningene kommer fra Mosul. De har tatt med seg det de kan bære, og flyktet over til Kurdistan i 40 graders varme.

– Folk flykter av frykt. Familiene jeg snakket med i den midlertidige leiren torsdag, sa de hadde hørt skuddvekslinger og ikke visste hvem som skjøt hvem. Det eneste de ville var å komme seg i sikkerhet, sier Skarstein.

I den midlertidige flyktningleiren i Erbil prøver hjelpearbeiderne å tilby mat, vann og husly til flyktningene. Behovet er imidlertid større enn kapasiteten i området, som allerede har tatt imot mange flyktninger fra Syria.

– Vi frykter en dramatisk økning i tallet på flyktninger i dagene som kommer. Ingen er forberedt på å ta imot så mange fordrevne på så kort tid. Det er en kamp mot klokka, sier Skarstein.

Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) anslår at så mange som 500.000 mennesker har flyktet fra Mosul. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere