*Nettavisen* Nyheter.

31 døde av sjokk-kulde

Minst 31 er døde i Russland etter at ekstremkulda satte inn. I løpet av ett døgn har sju mennesker frosset ihjel i Moskva. Se video her.

19.01.06 13:27

I området rundt St. Petersburg krøp gradestokken ned mot 40 minusgrader torsdag, melder Interfax. Moskva er også fanget av frosten. Minst to personer døde onsdag av kuldegrader rundt 35 minus.

Flere skoler og bedrifter er stengt, mens kraftverkene produserer det de greier av strøm, melder BBC. Viseordføreren i Moskva, Pjotr Askyono, advarte onsdag om at torsdag kan bli enda kaldere.

I Sibir sliter innbyggerne med temperaturer ned mot 65 kuldegrader.

Se gratis video her

Rekord
I Novgorod-regionen nordvest for Moskva er tolv mennesker meldt omkommet. I Volgograd-distriktet sørøst for hovedstaden er så langt ti personer døde.

Den strenge kulda førte onsdag til rekordforbruk av strøm i Russland. Ifølge BBC er det ikke målt høyere forbruk på en enkelt dag i Russland siden Sovjetunionen ble oppløst for 15 år siden.

Russiske myndigheter avviser at de har kuttet ned gasseksporten til Europa på grunn av kulda. Ifølge italienske kilder er leveransene til Italia kuttet med fem prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag