*Nettavisen* Nyheter.

31 drept i terrorangrep på markedsplass

SPERRET AV: Politi sperret av området rundt markedet der bombene gikk av. Foto: Cao Zhiheng (Ap)

To biler raste inn på travelt marked vest i Kina.

22.05.14 08:42

Beijing (NTB-AFP): Minst 31 mennesker ble drept og 94 såret da ukjente menn i to biler raste inn på et travelt marked og utløste sprengladninger i Xinjiang-regionen vest i Kina.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua kjørte angriperne to firehjulstrekkere rett inn i folkemengden i byen Urumqi litt før klokken 8 torsdag morgen. De skal ha kastet sprengladninger ut av vinduene, før den ene bilen ble sprengt i lufta.

Store tap

Kinesiske myndigheter oppga første ikke noen dødstall etter angrepet, men torsdag morgen meldte Xinhua at minst 31 var drept.

– Dette var en svært voldelig terrorhandling, heter det i en kunngjøring fra departementet.

Myndighetene lover å slå hardt ned på de skyldige.

– Vi skal knuse arrogansen til de voldelige terroristene, sier sjefen for Kinas innenlandske sikkerhet, Meng Jianzhu.

Militante uigurer

Militante separatister fra Xinjiang, som er hjemregion for den etniske folkegruppen uigurene, har gjennomført en rekke angrep og aksjoner mot mål i Kina den siste tiden.

Onsdag ble 39 menn dømt til fengselsstraffer i opptil 15 år etter å ha blitt funnet skyldige i terrorhandlinger i Xinjiang.

Mennene ble blant annet dømt for å ha spredd terroristvideoer og for å ha oppfordret til hellig krig. En stor del av befolkningen i Xinjiang er muslimer og misnøyen med myndighetene i Beijing er stor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag