31 sivile drept da syriske jagerfly angrep IS

ØDELEGGELSER: Bilde publisert av Raqqa Media Center (IS) er sjekket av nyhetsbyrået AP og skal være korrekt. Det viser ødelagte bilder og bygninger etter flyangrepet i Raqqa lørdag.

ØDELEGGELSER: Bilde publisert av Raqqa Media Center (IS) er sjekket av nyhetsbyrået AP og skal være korrekt. Det viser ødelagte bilder og bygninger etter flyangrepet i Raqqa lørdag. Foto: Uncredited (Ap)

Tilsammen 53 personer mistet livet i syrisk bombeangrep.

06.09.14 23:05

BEIRUT (NTB-Reuters-DPA): 53 personer ble drept da syriske jagerfly bombet deler av opprørskontrollerte Raqqa lørdag. Flesteparten av disse var sivile, ifølge en observatørgruppe.

Til sammen 53 personer mistet livet, og av disse var 15 medlemmer av ekstremistgruppen Den islamske staten (IS), ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

– Vi har dokumentert at 31 sivile ble drept i angrepet, blant dem fem kvinner og tre barn, sier direktør i SOHR Rami Abdulrahman.

Byen Raqqa er Den islamske statens hovedsete i borgerkrigsherjede Syria.

– Bommet

Angrepene i Raqqa, som ligger rundt 400 kilometer nordøst for hovedstaden Damaskus, rammet et bakeri, en islamsk domstol og et IS-kontor, opplyser organisasjonen.

– Til tross for at syriske jagerfly har vært på flere rekognoseringsoppdrag over området hvor IS' hovedkvarter ligger, bommet flyet på målet. I stedet traff det et bakeri, og sivile ble drept, opplyser observatørgruppen.

Bakeriet var drevet av IS-medlemmer, ifølge SOHR, som holder til i London, men får informasjonen sin fra et aktivistnettverk inne i Syria.

IS sitt hovedsete

IS har erobret store områder i Irak og Syria, og i slutten av august skal gruppens krigere ha drevet syriske regjeringsstyrker helt ut av Raqqa-provinsen.

IS' styre omfatter blant annet utbetalinger av lønninger til «statsansatte», levering av offentlige tjenester som vann og elektrisitet, og drift av alt fra bakerier og banker til skoler, domstoler og moskeer.

Samtidig har flere innbyggere fortalt at IS, med sin ekstremt strenge tolkning av islamsk lov, styrer befolkningen med hard hånd. (©NTB)

Les også:

- Åtte nyfødte drept i luftangrep mot sykehus

Norske islamister ber om hjelp til å komme hjem


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.