Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

31.500 båtflyktninger har krysset Middelhavet i år

I Hellas er antallet flyktninger som ankommer landet med båt mer enn tredoblet i løpet av årets første tre måneder.
I Hellas er antallet flyktninger som ankommer landet med båt mer enn tredoblet i løpet av årets første tre måneder. Foto: Stringer/italy (Reuters)
Så langt i år har minst 31.500 flyktninger klart å krysse Middelhavet fra Nord-Afrika til Italia og Hellas, ifølge FNs høykommissær for flyktninger.

Italia og Hellas er de to landene som mottar flest båtflyktninger fra Nord-Afrika.

I Hellas er antallet flyktninger som ankommer landet med båt mer enn tredoblet i løpet av årets første tre måneder. Landet ber nå om hjelp fra EU for å håndtere båtflyktningene.

– Dette er en utfordring vi ikke makter å løse på egen hånd. Europa er forpliktet til å finne en løsning, hvis de ønsker å vise at de er en europeisk union, sier Alekos Flabouraris på vegne av den greske regjeringen.

Tirsdag ble rundt 150 flyktninger reddet i land, etter at båten deres kantret. De øvrige 400 antas å ha druknet. Dersom tallet bekreftes, har 900 flyktninger mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet så langt i år.

– Jeg er sjokkert over å høre om at nok en båt, en overfylt båt, kantret i Middelhavet og at fire hundre mennesker døde. Dette viser bare hvor viktig det er med en solid redningsmekanisme for Middelhavet, sier FNs høykommissær for flyktninger António Guterres.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!