RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AP Photo/Keystone/Martial Trezzini

3,2 milliarder til Palestina

Sist oppdatert:
Under giverkonferansen i Stockholm fredag ble Palestina lovet 3,2 milliarder kroner i bistand. Egeland er fornøyd med resultatet.

Torsdag ble det holdt et giverlandsmøte i Stockholm med hensikt i å samle inn økonomiske midler til det krigsrammede landet Libanon. Det ble samlet inn over seks milliarder kroner. Fredag var det Palestinas tur, og 740 millioner kroner er til nå samlet inn, men giverlandene lovet å gi ytterligere 2,5 milliarder.

FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland har tidligere sagt at situasjonen i Palestina har blitt overskygget av krigen i Libanon.

Men han er svært fornøyd med den gode nyheten. Likevel sier han at det er vesentlig å få på plass en fredsavtaleprosess mellom Palestina og Israel.

- Det er ikke bare et spørsmål om penger, men også at en tredje part går inn og forhandler frem en løsning mellom palestineren og israelerne, sier Egeland, ifølge BBC.

Bistanden til Palestina sank betraktelig etter at en rekke land valgte å boikotte den nye Hamas-regjeringen.

Konflikten mellom Israel og Palestina blusset opp igjen etter at militante palestinere kidnappet en israelsk soldat i juni. Dette resulterte i en omfattende israelsk offensiv i Gaza. 200 palestinere har blitt drept de to siste månedene, mens elleve israelere har mistet livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere