RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

33.000 svensker fortsatt uten strøm

Sist oppdatert:
33.000 svenske strømabonnenter er fortsatt uten strøm, to uker etter uværet som rammet sør-Sverige. Flere av de strømløse må regne med å vente i flere uker før strømmen er tilbake.

Verst rammet er abonnentene til Sydkraft, selv om selskapet har skaffet 200.000 abonnenter strømmen tilbake. Nå går imidlertid gjenoppbyggingsarbeidet saktere, til tross for at to tusen mann – de fleste montører – er i sving i katastrofeområdet. Selskapet prioriterer nå å reparere de ledningene som gir flest abonnenter strømmen tilbake, skriver Aftonbladet.

Mye av utbedringsarbeidet er provisorisk, og må gjøres permanent når den akutte fasen er over. Blant annet legges jordkabler i veigrøften, i stedet for å graves ned.

For energigiganten Vattenfall kommer stormen for snart to uker til å koste omkring en halv milliard svenske kroner, viser en foreløpig beregning. Over halvparten av totalkostnaden er erstatning til kundene, resten er kostnader ved reparasjoner og etterarbeide, opplyser selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere