RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

34 likvidasjoner i Irak

Sist oppdatert:
34 likviderte personer er funnet i Irak de siste 24 timene. Blodighetene fortsetter mens den amerikanske utenriksministeren besøker byen.

På under 24 timer har kroppene til 34 likviderte menn blitt funnet på tre forskjellige steder, sa politiet i Irak søndag.

Blant disse var 13 likviderte menn i 20-årene som ble funnet i en grunn massegrav i den fattige bydelen Sadr øst i Bagdad søndag, melder nyhetsbyrået AP. Samtlige skal være bakbundet og skutt flere ganger i hodet.

Nye toppledere drept
Ifølge politioffiser Wadi Al-Maliki hadde de døde unge mennene alle sivile klær. Politiet tror mennene ble likvidert enten sent lørdag eller tidlig søndag morgen.

Søndag ble også minst åtte irakere drept av selvmordsbombere og geriljagrupper. Av dem som ble skutt ned, var en av toppene i industridepartementet i Irak, samt en shiamuslimsk religiøs leder.

Det skjer bare en dag etter at generaldirektør Jassim Mohammed Ghani i det irakiske utenriksdepartementet ble skutt og drept utenfor sitt hjem.

500 drept
Angrepene kom på dagen da den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice besøkte Irak for å møte representanter for den nye irakiske regjeringen.

De siste ukene har irakiske geriljagrupper økt det blodige trykket på det irakiske styret betraktelig. Nærmere 500 personer er drept den siste måneden, og den siste måneden har amerikanskledede styrket gått til motangrep i en rekke aksjoner mot geriljagrupper langs grensen til Syria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere