RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

347 nye tips etter julebønn

(Sky News/Scanpix)
Sist oppdatert:
Bildene av Madeleine som åpner julegavene sine har ført til tipsflom.

Privatetterforskerne som jobber for Gerry og Kate McCann har fått hele 347 nye tips i saken de siste dagene.

Tipsene kom inn etter at foreldrene til savnede Madeleine offentliggjorde en video som viser Madeleine mens hun åpnet sine julegaver i fjor. I videoen ba foreldrene om tips som kan føre til at den savnede fireåringen blir funnet.

Og informasjonen strømmer inn på tipstelefonen. Ifølge Sky News har det de siste dagene kommet inn 347 tips, som nå skal gjennomgås av detektivbyrået Metodo 3 i Barcelona.

Brøt løfte
Det samme byrået lovet før jul at Madeleine ville være tilbake hos sine foreldre innen julaften, men måtte altså bryte løftet.

- Vi vet hvem som kidnappet henne. Vi mener at hun befinner seg i et område i nærheten av den iberiske halvøy og Nord-Afrika. Og vi er ganske sikre på hvem hun er hos, sa sjefen for Metodo 3, Francisco Marco, en knapp uke før jul.

I sin blogg skriver Gerry McCann at Madeleine «ikke burde være borte fra sin kjærlige familie i jula».

- Personen som tok Madeleine har makt til å gjøre slutt på lidelsen vår, og vil kunne lette samvittigheten sin, skriver faren til Madeleine.

Se videohilsningen foreldrene sendte til Madeleine:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

203620

200 politifolk
Madeleine (4) forsvant fra en ferieleilighet i Portugal 3. mai, og portugisisk politi har tatt i bruk omfattende ressurser i saken - men står fortsatt uten resultater. Foreldrene har iverksatt en verdensomspennende kampanje for å rette søkelyset på Madeleine. I tillegg har de engasjert 35 privatetterforskere som jobber konstant med å spore opp jenta. Allikevel er det ingenting som tyder på at noen nærmer seg en løsning.

I begynnelsen av saken var hele 200 politifolk involvert i etterforskningen, men i høst ble dette redusert til et team bestående av seks politimenn. Det portugisiske politiet har flere ganger gitt uttrykk for at de er i ferd med å gi opp håpet om å finne ut hva som egentlig skjedde med jenta. I så fall vil Kate og Gerry ha drapsmistanken hengende over seg for all tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere